Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes fánk
Hozzávalók kb. 5db fánkhoz:
- 100g Benefitt Fánk lisztkeverék
- 150ml tej
- 1 csipet cukor (Benefitt nádcukor)
- 1 csipet só (Benefitt Himalája só)
- 10g élesztő
- 2 db közepes méretű tojás
- 20g Benefitt cukorhelyettesítő
Elkészítési javaslat:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy csipetnyi cukorral. A kimért lisztkeverékhez hozzáadjuk a tojásokat, a cukorhelyettesítőt, a sót és a felfutatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd legalább 10 percig kelesztjük letakarva, szobahőmérsékleten. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk ki és ismét pihentetjük néhány percig. A fánkok közepébe ujjal vagy egy formával lyukakat készítünk, majd felforrósított zsiradékban oldalanként kb. egy percig sütjük őket, míg aranybarnára nem sülnek. Kiszedjük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen, majd ízlés szerint tálaljuk.